vrijdag 29 maart 2013

FISTIK EZMELi KURABiYE



Malzemeler
3 su bardağk Un
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı fıstık ezmesi
125 gr Paket Margarin
1 paket Şekerli Vanilin
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
1 paket Hamur Kabartma Tozu
Yapılışı
Yumurta, margarin, toz şeker ve şekerli vanilya derin bir kaba alıp mikser ile iyice çırpın. Un ve Hamur kabartmatozu eledikten sonra karışıma ilave edip yoğurun. Hamuru merdaneyle 0,5 cm kalınlığında açın. Üzerine fıstık ezmesi sürdükten sonra Antep fıstığı serpin. Hamuru rulo şeklinde sarıp buzdolabında 1-2 saat bekletin. Hamuru dolaptan çıkardıktan sonra keskin bir bıçakla dilimleyin. Kurabiyeleri yağlanmış ya da yağlı kağıt ile kaplanmış fırın tepsisine aralıkla dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin. Tepside soğuttuktan sonra servis yapın.Afiyet olsun

vrijdag 8 maart 2013

Browni


Malzemeler:


2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı ceviz içi
Süslemek için;
sade dondurma
çilek
Çikolatası;
250 gr damla çikolata
1/2 çay bardağı su
100 gr tereyağı (4 çorba kaşığı)

Tarif:



  1. Çikolatası için damla çikolata,su ve tereyağını küçük bir tencereye alın. Su dolu başka bir tencerenin üstüne koyup kısık ateşte çikolatayı benmari usulü eritin. Önemli bir ayrıntı çikolatayı koyduğumuz tencere suya değmemeli, su asla kaynamamalı suyun buharında arada karıştırılarak eritilmeli çikolata.
  2. Şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpın. Unu üstüne eleyip tahta bir kaşıkla dıştan içe doğru yavaş yavaş kabı çevire çevire karıştırın. cevizleri ekleyin tekrar karıştırın. Benmari usulü eritip ılıttığımız çikolatayı da yavaşça üstüne boşaltıp karıştırın. Yağlanmış ve un serpilmiş 22-22 cm lik bir kaba karışımı boşaltın. 160 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

dinsdag 5 maart 2013

Bardakta kiraz tatlisi



Malzemeler:

    350 gram çekirdekleri çıkarılmış kiraz
    3 çorba kaşığı un
    1 litre süt
    2 çorba kaşığı mısır nişastası
    1 çay bardağı tozşeker
    1 paket vanilya
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 paket meyveli jöle
    YAPILISI:
    UNU tencereye alıp kavurun. Sütü ayrı bir kaba alıp, üzerine nişasta, kavrulmuş un, tozşeker, vanilya ve tereyağını ekleyip, sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alıp soğumaya bırakın. Muhallebiyi
    servis bardaklarına pay edin. Her bardağa 3-4 adet kirazyerleştirin. Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp, bardaklara dökün. Kalan kirazları jölenin üzerine koyun. Buzdolabında dinlendirip, soğuk olarak servis edin.

vrijdag 1 maart 2013

Köstebek pasta


malzemeleri:
Keki için:
4 yumurta
yarım paket margarin
1 paket bitter çikolata (80 gr)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
2-3 çorba kaşığı kakao
yarım kahve fincanı süt
1 çorba kaşığı ahududu (yada diğer türler) reçeli
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Ortası için:
4 adet muz
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 çay bardağı damla çikolata
Köstebek pasta nasıl yapılır ve yapılışı:
Fırınımızı 180 dereceye ayarlayarak önceden ısınmasını sağlayalım. Yuvarlak kek kalıbımızın tabanını margarinle yağlayarak unlayalım. Margarin ve çikolatayı küçük bir tencerede eriterek, ılımaya bırakalım. Un, kakao ve kabartma tozunu bir kabın içerisine eleyerek karıştıralım.Derin bir kabın içerisinde şekeri, yumurtayı ve vanilyayı mikserle iyice çırparak, ardından sütü ve reçeli ekleyip tekrar karıştıralım. Erimiş yağ ve çikolata karışımını da ilave ederek, iyice karıştıralım. Unlu karşımı yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyerek, iyice karışmasını sağlayalım.Hazırladığımız kek kalıbına karışımı dökerek, ısıtılmış fırınımızda kekimizi pişirelim. Kekin üzerine küçük bir çatal ya da kürdan batırdığımızda temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Fırından çıkarıp soğumaya bırakalım. Krem santi yi 1 bardak süt ile çırpalım. Damla çikolataları da ekleyip karıştıralım. 5 dakika buz dolabında bekletelim. Kek soğuduktan sonra kenarlarından içe doğru 2 santim kalacak şekilde bırakalım ve ortasını bir kaşık yardımıyla 2 santim kadar oyalım. Oyarak çıkardığımız keki bir tabağa koyalım. Kekin ortasına 4 adet muzu yanyana dizelim, üzerine krem şantiyi kubbe şeklinde sürelim. En üst kısma oyarak çıkardığımız kekleri kubbe şekli oluşturacak gibi koyalım. Buzdolabında bir kaç saat dinlendirdikten sonra servis yapalım.