dinsdag 5 maart 2013

Bardakta kiraz tatlisi



Malzemeler:

    350 gram çekirdekleri çıkarılmış kiraz
    3 çorba kaşığı un
    1 litre süt
    2 çorba kaşığı mısır nişastası
    1 çay bardağı tozşeker
    1 paket vanilya
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 paket meyveli jöle
    YAPILISI:
    UNU tencereye alıp kavurun. Sütü ayrı bir kaba alıp, üzerine nişasta, kavrulmuş un, tozşeker, vanilya ve tereyağını ekleyip, sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alıp soğumaya bırakın. Muhallebiyi
    servis bardaklarına pay edin. Her bardağa 3-4 adet kirazyerleştirin. Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp, bardaklara dökün. Kalan kirazları jölenin üzerine koyun. Buzdolabında dinlendirip, soğuk olarak servis edin.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen