vrijdag 29 maart 2013

FISTIK EZMELi KURABiYE



Malzemeler
3 su bardağk Un
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı fıstık ezmesi
125 gr Paket Margarin
1 paket Şekerli Vanilin
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
1 paket Hamur Kabartma Tozu
Yapılışı
Yumurta, margarin, toz şeker ve şekerli vanilya derin bir kaba alıp mikser ile iyice çırpın. Un ve Hamur kabartmatozu eledikten sonra karışıma ilave edip yoğurun. Hamuru merdaneyle 0,5 cm kalınlığında açın. Üzerine fıstık ezmesi sürdükten sonra Antep fıstığı serpin. Hamuru rulo şeklinde sarıp buzdolabında 1-2 saat bekletin. Hamuru dolaptan çıkardıktan sonra keskin bir bıçakla dilimleyin. Kurabiyeleri yağlanmış ya da yağlı kağıt ile kaplanmış fırın tepsisine aralıkla dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin. Tepside soğuttuktan sonra servis yapın.Afiyet olsun

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen