maandag 7 oktober 2013

Profiterol




Profiterol için Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı un
  • 100 gram tereyağ
  • 5 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

Krema için

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 kahve fincanı kakao
  • 50 gram yağ
  • 1 adet limon

Profiterol nasıl yapılır?

  1. Tencereye su, yağ ve tuz konularak kaynatılır.
  2. Su kaynayınca un eklenir ve pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırılır.
  3. Kıvam elde edilince ocaktan alınır ve soğutulur.
  4. Yumurtalar tek tek ilave edilerek iyice yedirilir.
  5. Hazırlanan hamur 1 saat kadar dinlendirilir.
  6. Hazırlanan hamur sıkma torbasına alınır ve yağlanmış fırın tepsisine geniş aralıklarla dizilir.
  7. Önceden ısıtılmış kızgın fırında 20-25 dakika pişirilip soğuması için çıkarılır.
  8. Krema için limon kabuğu ve süt kaynatılır.
  9. Ayrı bir kap içinde yağ eritilir.
  10. Yağın içine un eklenerek iyice yedirilir.
  11. Şeker, sütle eritilmiş çikolata yağlı una ilave edilir.
  12. Sütün içinde limon kabuğu çıkarılır ve karışıma ilave edilerek karıştırılır. 5 dakika kaynatılıp soğumaya bırakılır.
  13. Hazırlanan krema pasta enjektörüne koyulur ve pişen hamurların içine sıkılır.
  14. Çikolata benmari usulü eritilir ve içine 50 gram margarin ilave edilir. 
  15. Sıcak haldeyken hamurların üzerine dökülerek servis edilir.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten