Profiterol
Profiterol için Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı un
- 100 gram tereyağ
- 5 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
Krema için
- 2,5 su bardağı süt
- 1 kahve fincanı un
- Yarım su bardağı şeker
- 1 kahve fincanı kakao
- 50 gram yağ
- 1 adet limon
Profiterol nasıl yapılır?
- Tencereye su, yağ ve tuz konularak kaynatılır.
- Su kaynayınca un eklenir ve pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırılır.
- Kıvam elde edilince ocaktan alınır ve soğutulur.
- Yumurtalar tek tek ilave edilerek iyice yedirilir.
- Hazırlanan hamur 1 saat kadar dinlendirilir.
- Hazırlanan hamur sıkma torbasına alınır ve yağlanmış fırın tepsisine geniş aralıklarla dizilir.
- Önceden ısıtılmış kızgın fırında 20-25 dakika pişirilip soğuması için çıkarılır.
- Krema için limon kabuğu ve süt kaynatılır.
- Ayrı bir kap içinde yağ eritilir.
- Yağın içine un eklenerek iyice yedirilir.
- Şeker, sütle eritilmiş çikolata yağlı una ilave edilir.
- Sütün içinde limon kabuğu çıkarılır ve karışıma ilave edilerek karıştırılır. 5 dakika kaynatılıp soğumaya bırakılır.
- Hazırlanan krema pasta enjektörüne koyulur ve pişen hamurların içine sıkılır.
- Çikolata benmari usulü eritilir ve içine 50 gram margarin ilave edilir.
- Sıcak haldeyken hamurların üzerine dökülerek servis edilir.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten