zaterdag 23 februari 2013

Böğürtlen soslu, cevizli ve çikolatalı pasta


Malzemeler:
       350 gr ince çekilmiş ceviz içi
       1 paket kakaolu bisküvi
       2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Üzeri için
       300 ml krema
       250 gr bitter çikolata
       Yarım paket kakaolu bisküvi
       Yarım su bardağı damla çikolata
Sosu için
       200 gr böğürtlen
       1 tatlı kaşığı mısır nişastası
       3 yemek kaşığı toz şeker
    HAZIRLANISI
Böğürtlen soslu, cevizli ve çikolatalı pasta: 10 cevizi ayırıp, tabanı için un haline getirdiğiniz ceviz içi ile bisküviyi derin bir kaba alın. Üzerine eritilmiş tereyağı ekleyip karıştırın. Tek kişilik pasta kalıplarını ya da 20 cm’lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Üzerine taban için hazırladığınız malzemeyi ekleyip eşit olacak şekilde yayın. Kenarlarına ceviz yerleştirip buzdolabına kaldırın. Kreması için kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın ve ocaktan akın. İnce kırdığınız çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Üzerine un haline getirdiğiniz bisküviyi ve damla çikolatayı ekleyip karıştırın. Bisküvili kalıba döküp yayın. Üzerini kapatıp buzdolabında donuncaya kadar bekletin. Sos için gerekli malzemeleri ocağa alıp kaynatın. Koyulaşınca ocaktan alıp ılınmasını sağlayın. Buzdolabından çıkardığınız pastanın üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.
Böğürtlen soslu, cevizli ve çikolatalı pasta artık hazır, afiyet olsun.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten