zondag 17 februari 2013

KOZALAK PASTA




KOZALAK PASTA MALZEMELERİ:(26 adet çıkıyor)
  • 300 gr.çikolatalı pirinç patlagı
  • 1 su bardagı ceviz
  • 2 avuç kavrulmuş susam(biz hazırlayacagız)
  • 125 gr.terayag veya margarin
  • 2 yemek kaşıgı kakao
  • 4 yemek kaşıgı bal
  • 2 yemek kaşıgı pudra şekeri
Bu miktarlarla yaparsanız 26 adet kozalak çıkıyor eger size fazla geldiyse oranları düşürebilirsiniz.İlk önce susamı hiç yag koymadıgımız teflon tavaya alıp rengi dönene kadar kavuruyoruz.Sonra ılınmaya bırakıyoruz.Ayrı bir yerde tereyagı,kakaoyu,pudra şekerini kısık ateşte pişiriyoruz.Ocaktan indirdikten sonra içine pirinç patlagını,susamı,balı ve cevizi ekliyoruz.Evde kullandıgınız plastik ve üstü çıkabilen limonlugun arka kısmını hafif sıvıyag ile yaglıyoruz ve karışımdan bir miktar koyuyoruz.Şeklini aldıktan sonra çıkarıyor ve tepsiye diziyoruz.Üstüne soguduktan sonra pudra şekeri serpiyoruz.
Afiyet olsun.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten