maandag 25 februari 2013

Marmelatlı Kurabiye



Malzemeler: 2,5 su bardağı un 1 yemek kaşığı ince çekiImiş badem veya fındık 
1 su bardağı pudra şekeri 
175 gram margarin 
Üzeri İçin: MarmeIat 
YapıIışı: 
1. Hamur yoğuracağınız kaba unu eIeyin, ortasını havuz gibi açın 1 yemek kaşığı ince çekiImiş badem, yumuşamış margarin ve pudra şekerini ekIeyin. Pürüzsüz bir hamur eIde edinceye kadar yoğurun.
2. Hamurdan istediğiniz büyükIükte parçaIar kopartın, ben cevizden biraz daha ufak parçaIar koparttım. Avucunuzda yuvarIayın ve yağIı kağıt seriImiş tepsiye araIıkIı oIarak dizin. 
3. HamurIarın ortaIarına baş parmağınızIa bastırın ve çukur oIuşturun.
4. Önceden ısıtıImış 180 derece fırında 15 dakika çok açık kahverengi oIuncaya kadar pişirin. 
5. Fırından çıkardıktan sonra ıIınması için bekIetin. IIınan kurabiyeIerin üzerIerine, çay kaşığı yardımıyIa nuteIIa ve marmeIat koyun.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten