dinsdag 19 februari 2013

Un Helvası Tarifi



Malzemeler

    3 su bardağı un
    3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    250 gram tereyağı
    Şerbeti için:
    5 su bardağı su
    3 su bardağı tozşeker

YAPILISI
Un ve dolmalık fıstığı bir tencereye alın. Kısık ateşte tahta bir kaşıkla fıstıkların rengi hafifçe dönene kadar kavurun. Tereyağını ilave edip, fıstıkların rengi kahverengi olana kadar kavurmaya devam edin. Ayrı bir kapta su ve tozşekeri eriyene kadar karıştırın. Şerbeti helvanın üzerine ekleyin. Kısık ateşte helva suyunu çekip, tencerenin etrafına yapışmayacak hale gelene kadar kavurun. Ocağın altını kapatın ve kaşıkla şekillendirip servis tabağına çıkarın. Arzunuza göre sıcak, ılık veya soğuk olarak servis yapın.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten